Sütőtökös pulykacurry

Kockára vágjuk a pulykafelsőcombot. Egy jó nagy serpenyőben két-három evőkanál zsiradékot hevítünk. Beledobjuk a húst, és nagy lángon addig pirítjuk, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Meghámozzuk a vöröshagymát, felkockázzuk, rádobjuk a húsra. Finoman sózzuk, rátesszük a kurkumát, a sáfrányt, a szegfűszeget.

A gyömbért alaposan megmossuk, meghámozzuk, ráreszeljük a ragura. A csilit kettévágjuk, kimagozzuk, és szintén hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. Fedőt teszünk a serpenyőre, és a saját levében pároljuk a fűszerezett pulykát kis lángon mindaddig, míg a hús majdnem teljesen megpuhul.

Közben a tököt kisebb kockákra felvágjuk, ezt is belerakjuk a serpenyőbe, és immár fedő nélkül főzzük tovább. Ha kell, kis vizet öntünk alá. Pár perc múlva rátesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott májat is, addig főzzük, míg a tök roppanósra nem puhul, és a máj át nem fő. Friss kenyeret vagy párolt rizst adunk mellé.

kaloria 350 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.