Sütőtökös saláta

Sütőtökös saláta

Felfőzünk háromnegyed deci ecetet ugyanennyi vízzel, 10 dkg cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a tök felkockázott húsát, és 15 percig pároljuk. Utána leszűrjük a zöldséget (félretesszük a levét is), hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a salátát. Felkockázzuk a meghámozott vöröshagymát és a zellert. Az almát vékony szeletekre felvágjuk. A zellert három percig sütjük az olajon, majd felöntjük a maradék ecettel, meg teszünk hozzá 6 evőkanállal a tök főzőlevéből is. Sózzuk
és borsozzuk. Hozzákeverjük a vöröshagymát, hagyjuk teljesen kihűlni. Végül egy nagy tálban összeforgatjuk
a tököt, az almát meg a zelleres öntetet. A durvára tört dióval megszórjuk.

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink