Sváb perec

Sváb perec

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk
a liszttel, a maradék tejjel, a sóval meg a puha vajjal. Hólyagosra kidolgozzuk, 5-10 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkára tesszük a cipócskákat, letakarjuk, és hagyjuk legalább félórán át kelni. Közben egy nagy fazékban vizet forralunk. Beleszórjuk a 3 evőkanálnyi szódabikarbónát. A tésztából rudakat sodrunk, pereceket formázunk belőle. Ezeket a lobogva forró vízbe mártjuk egyesével-kettesével, egy szűrőlapát segítségével. 30 másodpercig tartjuk a vízben a nyers tésztát. Utána sütőpapírral leterített lemezre tesszük a szódabikarbónás fürdőn túlesett süteményeket. Hideg helyen félórán át pihentetjük. Sütés előtt az alsó, vastagabb részén kicsit bevágjuk, majd 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

kaloria 120 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.