Először a piskótaalapot készítjük el. A két egész tojást elektromos habverővel nagyon habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, óvatosan beleforgatjuk a cukros tojáshabba. Egy közepes, körülbelül 20 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben az almát meghámozzuk, a csutkát kivágjuk, a gyümölcshúst lereszeljük.
Kinyomjuk a citrom levét, összekeverjük vízzel, a fahéjjal, a vaníliás pudingporral és a vaníliás cukorral. Kis lábasban folyamatos keverés közben összeforraljuk, egy-két percig főzzük. Belekeverjük a lereszelt almát. Ha nem elég édes, adhatunk hozzá még egy kis cukrot.
A kihűlt piskótát visszatesszük a kapcsos formába. Rákanalazzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, és hűtőszekrényben hagyjuk teljesen megdermedni.
Tálalás előtt a tejszínt habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval. Rákanalazzuk az alma tetejére, majd díszítésképpen meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal.