Összekeverjük a tésztához a mandulalisztet a gluténmentes liszttel, a kristálycukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliaőrleménnyel és a sóval. Hozzáöntjük az olajat, és annyi növényi tejet keverünk még hozzá, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőporralvegán beleöntjük a nyers tésztát. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Megfőzzük a vaníliás pudingport 7 deci vízben. A vegán margarint kézi robotgéppel habosra keverjük az instant zselatinnal és a porcukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat: a darált mandulát, a mandulalikőrt és a vaníliaőrleményt. Végül összedolgozzuk a kihűlt vaníliás pudinggal. Hideg helyen dermesztjük.
Ha a krém már kezd szilárdulni, összeállítjuk a süteményt. A mandulás tésztát hosszában félbevágjuk, az egyik lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot, és arra simítjuk a maradék krémet.
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, megszórjuk vele a sütemény tetejét.
vegán