Megfonnyasztjuk a zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát egy kis sóval. Lehúzzuk, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Többször megmossuk a rizst. Összekeverjük a darált hússal, a paprikás hagymával, sózzuk és borsozzuk. Vizet forralunk egy fazékban, és kissé megpuhítjuk benne a levelekre szedett káposztát. Hideg vízbe átszedjük, hogy lehűljön. Utána a vastag középső erét kivágjuk, és töltelékeket csavarunk. Egy-két zöldpaprikát is megtöltünk a töltelékkel (mintha töltött paprikát csinálnánk). Egy nagy, vastag aljú lábasba lerakjuk a hozzávalókat: alulra jön a feldarabolt füstölt hús, a meghámozott, darabokra vágott kolbász, a feldarabolt paradicsom, és két-három felkockázott zöldpaprika. Erre szórjuk a savanyú káposztát. A tetejére rakjuk a töltelékeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Rakunk rá egy kistányért nyomatéknak, arra jön a fedő. Kis lángon főzzük. Ha felforrt, nyakon öntjük a sűrített paradicsommal, és nagyon kicsi lángon, fedő alatt készre főzzük.
Hozzávalók
4 személyre