Szalajka-völgyi szivárványos pisztráng

Szalajka-völgyi szivárványos pisztráng

A pisztrángokat megmossuk, belső részeiket eltávolítjuk. A halakat meghintjük sóval és őrölt borssal, majd hideg
helyre tesszük. A petrezselymet és a gyöngyhagymát felaprítjuk, a paradicsomokat lehéjazzuk, és kis darabokra vágjuk. A vermutot egy magas falú serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vágott petrezselyem felét, a hagymát
meg a paradicsomdarabokat. A szószt lassú tűzön besűrítjük, majd beleöntjük a tejszínt, és további 5-7
percig forraljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a pisztrángokat egymás mellé belefektetjük, és ráöntjük a fehérbort. Az edényt lefedjük, s a halakat 180 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk. A pisztrángot lapátkanállal óvatosan tálra szedjük, leöntjük a
tejszínes mártással és megszórjuk a maradék vágott petrezselyemmel. Szerecsendióval ízesített burgonyapürével kínáljuk

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.