Forrás: Pásztor Tünde

Szalámis falatkák

Szalámis falatkák

A húst felszeleteljük, besózzuk, kiklopfoljuk, azután hagyjuk egy kicsit állni. A töltelékhez a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kissé megpirítjuk.
Sóval, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük. Felengedjük a tejjel, és kis lángon addig kavargatjuk, amíg a massza összeáll, elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, beleütjük az egyik tojást, azzal is jól
kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot meg a juhtúrót, a kis kockákra vágott szalámit, paprikát, és krémesre keverjük. A hússzeletekre teszünk egy-egy evőkanálnyi tölteléket, azután feltekerjük, rudakat formázunk
belőlük. A roládokat kevés olajban, közepes lángon elősütjük. A tésztát kiterítjük, és akkora négyzetekre vágjuk, hogy mindegyikbe bele tudjunk csomagolni egy-egy kihűlt hústekercset. A tésztába burkolt húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és a 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, végül rápirítunk a tetejükre. A tekercseket ujjnyi vastag karikákra vágva, friss zöldsalátával tálaljuk.

kaloria 580 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink