Szalámis muffin
A szalámit, a mozzarellát és a paprikát kis kockára vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a parmezánnal, a szalámival, a
mozzarellával, a paprikával, a vöröshagymával meg a fokhagymával. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.
Egy másik tálban felverjük a tojást, majd elkeverjük az olívaolajjal, a kefirrel és a paradicsomszósszal. Hozzáadjuk
a lisztes keveréket, és lazán összedolgozzuk. Beletöltjük a kivajazott sütőformába, a tetejét megszórjuk a reszelt ementáli sajttal, azután a 180 fokra előmelegített sütőben
20-25 percig sütjük. 5 perc pihentetés után vesszük ki a formából, és azon melegében tálaljuk.