Szalonnában sült mustáros karaj
A mustárt egy tálban összekeverjük a pirospaprikával, a
borssal meg a sóval, és a húst körös-körül bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel. Egy tepsit kibélelünk a vékony szeletekre vágott füstölt szalonna felével, ráfektetjük a karajt, és beborítjuk a maradék szalonnacsíkokkal. Ráöntünk egy deci vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben, fóliával letakarva párolni kezdjük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, félbe vágjuk. A
fél krumplikat beburkoljuk baconszeletekkel, a sülőfélben
lévő hús mellé rendezzük, majd az egészet együtt sütjük
tovább. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és a
burgonyával együtt szép pirosra sütjük. Vágott, vegyes hordós savanyúsággal tálaljuk.