Szalonnás, kolbászos darálthús-pörkölt túrós gánicával

Szalonnás, lecsós pörköltalapot készítünk, azaz a kiolvasztott szalonnán megdinszteljük a felvágott vöröshagymát, egy-két percig sütjük az áttört fokhagymával. Rárakjuk a kicsire vágott paradicsomot és paprikát, addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Ekkor hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát.

Rátesszük a darált húst, fehéredésig pároljuk. Fűszerezzük őrölt babérral, köménnyel, sózzuk és borsozzuk. Hozzátesszük a felaprított kolbászt is, és együtt főzzük körülbelül 20 percig.

Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk. Belerakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Megsózzuk, és jó puhára főzzük. Ha kész, a fele vizet leöntjük róla, a többit rajta hagyva burgonyatörővel áttörjük. Hozzákeverjük a lisztet.

Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony fokozaton addig főzzük kevergetve, míg a massza el nem válik az edény falától. Kizsírozunk egy tepsit, beleszaggatjuk a tésztát. Rámorzsoljuk a túrót, és 180 fokos sütőben negyedórán át sütjük. Tálalásnál meglocsoljuk tejföllel.

Görög muszaka

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

65 személyre

Ajánlataink