Szarvasbélszín szarvasgombás mártással

Szarvasbélszín szarvasgombás mártással

A mustárral, borssal bekent szarvasbélszínt annyi olajban,
hogy ellepje, jó öt napig pácoljuk. A nedves pácba borókabogyót, rozmaringot is dobunk, s ebben a húst mindennap forgatjuk. Mikor kész, a bélszínt ujjnyi vastag érmékre vágjuk, bedörzsöljük a vadakhoz illő fűszerkeverékkel, és roston vagy grill-lapon oldalanként 3-4 percig sütjük. Megpirítjuk a lapon a szeletekre vágott libamájat is. A húsérméket megrakjuk májjal és leöntjük a mártással. A mártáshoz olajban megdinszteljük a hagymát, megpirítjuk rajta a gombákat, petrezselyemmel, sóval, borssal és a kétféle szósszal ízesítjük, végül keményítővel besűrítjük és a hússzeletekre öntjük. Zöldséges kenyérpudinggal körítjük.

Zöldséges kenyérpuding

A zöldségeket összevágjuk és olívaolajon megpirítjuk. A kenyér belét összedolgozzuk a tejszínnel, s beleütjük egy
tojás sárgáját. Összevegyítjük a pirult zöldségekkel, megszórjuk illatos friss fűszerekkel, s kivajazott, kerek tűzálló tálkában gőz fölött mintegy 15 perc alatt készre sütjük. Ha hagyományos sütőnk van, tegyünk bele egy tepsit, amibe ujjnyi magasan vizet töltöttünk, a pudingot pedig helyezzük a felső rácsra. Ha kész, óvatosan borítsuk ki, hogy megtartsa a tálka formáját.

kaloria 820 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink