Szarvasszelet áfonyamártással
Az összevágott vegyes zöldséget a hagymával, fokhagymával tepsibe tesszük, rárakjuk az öklömnyi darabokra vágott szarvascombot. Ízlés szerint fűszerezzük, a tetejére szalonnacsíkokat terítünk. A bor felével és húslevesalaplével felöntjük, és 180 fokos sütőben lefedve puhára pároljuk. Tálalás előtt szeleteljük.
A mártáshoz vajat hevítünk, rákanalazzuk az áfonyadzsemet, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, egy percig hevítjük a tűz fölött, majd felöntjük a tejszínnel és a bor másik felével. Óvatosan kiforraljuk, majd vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. Hozzáöntjük a citromlevet, beledobjuk a citromkarikát, és készre rottyantjuk. A vadételhez burgonyakrokettet adunk.