Szász lakodalmas leves

Szász lakodalmas leves

Öt-hat liter vízben feltesszük lassan főni a marhahúst, majd később hozzáadjuk a darabolt tyúkot is. Amikor a lé
felforrt, lehabozzuk, majd beletesszük a megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a gombát és a hagymát. Sóval és borssal ízesítjük. Amikor a húsok megfőttek, kiszedjük őket, és a levet átszűrjük. A
kihűlt húsokat összekockázzuk, majd visszatesszük a levesbe a megmosott rizzsel együtt, és 10-12 percig együtt
forraljuk. Ezután a tojássárgájákból és a tejfölből eresztéket készítünk, jól összekeverjük, mielőtt a leveshez adjuk. A végén mehet bele az apróra vágott
petrezselyem zöldje is, illetve ízlés szerint sóval, borssal utánízesítünk.

kaloria 420 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink