Szecsuáni sertés

Felcsíkozzuk a sertésszüzet. Összekeverjük egy evőkanál szójaszósszal, egy evőkanál olajjal és egy evőkanál keményítővel. Hideg helyen pihentetjük egy órát.

Utána egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat. Rátesszük a bepácolt húst, fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a leszűrt, illetve meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és elkezdjük együtt sütni. Közben ízesítjük mézzel, rizsecettel, gyömbérrel, csípőspaprika-krémmel, a megmaradt szójaszósszal, sóval és borssal.

Ráöntünk három deci vizet, addig forraljuk, míg minden roppanósra nem puhul.

Végül a maradék egy evőkanál keményítőt hideg vízben csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a ragut. Főtt rizs jár mellé.

Kínai malactokány

 

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink