Szecsuáni szójás pulyka
A szójaszószt elkeverjük a mézzel és ízlés szerint pár
csepp tabascóval. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért meg
az apróra vágott fokhagymát, majd a pácba beleforgatjuk
a csíkokra vágott, besózott pulykamellet. A húst a hűtőben
hagyjuk egy éjszakát érlelődni.
Másnap egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a pácban érett pulykacsíkokat és sütni kezdjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát. Amikor a répa is félig megpárolódott, mehet bele a többi zöldség is, ugyancsak vékony csíkokra vágva. Végül a hozzávalókat összeforraljuk, és együtt pirítjuk készre. Párolt rizzsel körítve tálaljuk.
Pác
A hozzávalókat összekeverjük.