Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a kókuszcsipszet.
Egy lábasba szórjuk a szedret és az áfonyát (egy marékkal félreteszünk a puding tetejére), és addig főzzük, míg a szemek jól össze nem esnek, és levet nem engednek. Hozzákeverjük a chiamagot, ízesítjük mézzel, vaníliával, fahéjjal. Hozzáöntjük a növényi tejet (vagy vizet), és hűtőszekrényben hagyjuk állni egy éjszakát.
Másnap négy kis edénybe szétosztjuk. Mindegyikre teszünk egy-egy evőkanál mogyoróvajat, rászórjuk a félretett gyümölcsöt és a pirított kókuszcsipszet. Ropogós serpenyős müzlit csomagolunk hozzá egy másik kis dobozban (ha rászórnánk a tetejére, felpuhulna a fogyasztásig).
Müzli:
Egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk a mézet és a kókuszzsírt. Egy tálban összekeverjük a magokat a fűszerekkel, hozzáöntjük a mézes kókuszzsírhoz, és kevergetve ropogósra pirítjuk.