Szegedi tyúkgulyás
A megtisztított tyúkot feldaraboljuk, besózzuk. A felhevített zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott
hagymát, megszórjuk bőven pirospaprikával, és gyorsan elkeverjük benne. Azonnal rátesszük a húst,
ezzel ismét jól elkeverjük. Beletesszük a megtisztított zúzát és májat is. Köménnyel, zúzott fokhagymával
ízesítjük, és mindig csak kevés vizet hozzáadva, időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk.
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket és az ugyancsak kockákra vágott burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, hogy a leves 3 liter legyen. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a paprikát meg a paradicsomot, és a levest készre főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.