Egy kisebb fazékba öntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a zsírt, és felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, addig főzzük kevergetve, míg el nem válik az edény falától.
Levesszük a tűzhelyről, és elektromos habverővel egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Csillagcsőrrel ellátott habzsákba kanalazzuk. Kis négyzeteket vágunk ki sütőpapírból, és mindegyikre nyomunk egy-egy karikát a masszából.
Bő olajat forrósítunk egy serpenyőben, és papírostul belerakunk pár fánkot (nem szabad zsúfolni). A papír rögtön le fog esni, azt kiszedjük egy villával, a kis fánkoknak pedig mindkét oldalát pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot, és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
A krémhez felforrósítjuk a tejet a citromhéjjal, és hagyjuk benne állni félórán át. Utána leszűrjük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel. Csomómentesre összedolgozzuk a citromos tejjel, végül gőz felett vagy vastagtalpú edényben, nagyon kicsi lángon besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül hozzákeverjük a puha vajat.
Harmadát‑negyedét kivesszük, eloszlatjuk benne az olvasztott csokit. Mind a kettőt egy-egy habzsákba töltjük, és megtöltjük a kihűlt fánkokat: alulra kerül a nagyobb adag citromos krém, rá egy pötty csokis.