Szerelmes szív

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – SÜTÉS: 12 perc – Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből habot verünk. A sárgájákat habosra keverjük három evőkanál vízzel és 9 dkg cukorral. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a keményítővel, összevegyítjük a keveréket a cukros tojássárgájával, majd beledolgozzuk a fehérjékből vert habot is. Papírral kibélelünk egy nagy tepsit, belesimítjuk a masszát, és vékony lapot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt, 4 darab, 8 cm átmérőjű szívet vágunk ki belőle (a többi piskótára most nem lesz szükség). Két szívet megkenünk eperlekvárral. A túrót áttörjük, összekeverjük a mascarponéval, a maradék 1 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Rákenjük a lekváros szívekre. A tetejébe nyomjuk a két másik piskótaszívet. Elkészítjük a tortazselét a meggylével, ráöntjük a kis torták tetejére. Legalább egy órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Felszeletelt eperrel, csokiforgáccsal díszítjük.

kaloria 120 CAL
ido 62 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink