Szerencsecsomag a Jangce partjáról
A rizst meleg vízben átmossuk, majd kb. 25 percig hideg vízben áztatjuk. Az étkezésre alkalmas zsenge banán- vagy nádleveleket 2 percre forrásban levő vízbe rakjuk, azután hideg vízben lehűtjük. A datolyát felhasználás előtt 10 percre szintén hideg vízbe áztatjuk. Két nádlevelet kúp alakúra hajtunk, belehelyezünk egy evőkanál rizst, valamint 1-2 szem kimagozott datolyát. A szabadon maradt nádlevéllel befedjük a nyílást, és a csomagot erősen bekötözzük (lehetőleg hánccsal). Az így elkészült
csomagokat bő vízben, kis lángon 30-35 percig forraljuk, illetve amíg a nádlevél megpuhul. Hidegen, kristálycukorral kínáljuk. Fogyasztáskor a csomagot
kettévágjuk, és kikanalazzuk belőle a datolya ízét magába szívó párolt rizst.