Forrás: Receptposta

Szezámmagos csirkemellcsíkok zellerpürével

A SÜLT CSIRKEMELLCSÍKOK

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 40 perc – A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, és megfogatjuk benne a hüvelykujjnyi nagyságúra vágott csirkehúst. A zsírral kikent tepsiben szépen sorban elrendezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Míg pirul, a megmaradt lisztes keverékhez hozzáadjuk a tejszínt, a vizet, a szezámmagot és még egy kevés fűszert, majd kikeverjük. Amikor már pirosas színűek a csirkecsíkok, kivesszük a sütőből, ráöntjük a szezámos szószt, és összekeverjük, elegyengetjük. 180 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem pirul rajtuk a bunda.

A ZELLERPÜRÉ

Míg sül a hús, meghámozzuk a zellert, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, hintünk rá egy kis sót és őrölt fehér borsot, majd összeturmixoljuk. Friss salátát adunk mellé.

kaloria 380 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink