Szezámmagos háromszög
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból puha tésztát gyúrunk. Négy cipót formálunk, és azokat körülbelül gáztepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a következő krémmel.
3 tojás sárgáját kikeverjük a margarinnal és kevés sóval,
majd négyfelé osztjuk. A krémmel megtöltött lapokat feltekerjük, mint a bejglit. A rúdból háromszögeket vagdalunk úgy, hogy a kést 45 fokos szögben tartjuk. Félóráig pihentetjük a darabokat, hogy megkeljenek. Ne rakjuk szorosan egymás mellé a tepsiben, mert megdagadnak. Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük a háromszögeket. Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük. Érdemes sütőpapírt tenni alá, mert a margarinos töltelék kifolyhat.
Krém
1 evőkanál tejföl és 1 tojássárgája keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal (vagy ízlés szerint reszelt sajttal, esetleg köménymaggal).