Szezámmagos töltött zsemle
Mély tálba szitáljuk a lisztet, sót adunk hozzá. Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel. A kész tésztát meleg helyen 10 percig kelesztjük, majd hozzáadunk 4 evőkanál meleg vizet. Újra megdagasztjuk, majd 20 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, rudat formálunk belőle, és húsz darabra vágjuk. Kis zsemléket formázunk, tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A megkelt zsemléket megkenjük felvert tojássárgájával, és a felét szezámmaggal, a másik felét napraforgómaggal szórjuk meg. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt sül meg.
Ha kihűlt, a zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk. A töltelékhez a sonkát lereszeljük, a többi hozzávalóval együtt egy tálban összekeverjük, és a
masszát a kivájt üregekbe töltjük. Előmelegített sütőben mintegy 10 percig sütjük, hogy átmelegedjen.