Centis kockákra vágjuk a harcsát. Egy serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, rádobjuk a felvágott halat, és megpirítjuk, közben ízesítjük egy gerezd zúzott fokhagymával meg egy pici sóval, borssal. Pár perc múlva hozzáadjuk a közepes kockákra vágott vöröshagymát, egy-két percig sütjük még együtt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Kiterítünk egy réteslapot, megcsöpögtetjük olajjal, arra teszünk megint egy lapot, ismét olaj, a lap vastagságától függően 3-4 réteget terítünk egymásra. Az egyik szélére csíkban ráhalmozzuk a hagymás harcsát. Feltekerjük, mint a bejglit. Átrakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lekenjük a tetejét felvert tojással, megszórjuk fekete szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.
Összeállítjuk a salsát: az avokádó húsát nagyon apróra vágjuk a kápiapaprikával és a lila hagymával együtt. Jól összeforgatjuk, fűszerezzük egy gerezd reszelt fokhagymával, összeaprított petrezselyem zöldjével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Tálalásnál minden tányérra teszünk egy-egy vastagabb szelet rétest, mellé kanalazunk a salsából.