Kicsi rózsákra bontjuk a karfiolt. Sós vizet forralunk, és pár percig előfőzzük benne a zöldséget.
Közben palacsintatésztát kavarunk egy deci tejből, lisztből, zúzott fokhagymából. Sózzuk és borsozzuk. Egy kis tálban odakészítjük a szezámmagot.
A leszűrt, leszáradt karfiolrózsákat megmártjuk a palacsintatésztában, utána megszórjuk gazdagon szezámmaggal. Bő, közepesen forró zsiradékban megsütjük.
Hosszában negyedeljük a póréhagymát, majd keresztben felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Pár perc múlva hozzádobjuk a héjastul pici kockákra vágott citromot, megpirítjuk, végül hozzádobjuk a megtisztított, mérettől függően felezett, negyedelt apró piros retkeket is. Ismét pár percig pirítjuk együtt, végül mehet hozzá a felaprított újhagymaszár is. Sózzuk és borsozzuk.