Megmossuk a búzát. Nagyon bő, enyhén sós vízben felrakjuk főni. Számítsunk rá, hogy hosszú idő alatt fog megpuhulni.
Közben a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. Amikor elfőtte a hagyma a levét, akkor mindig adunk hozzá egy-egy kis merőkanálnyit a búza főzővizéből, hogy a végén egészen krémes legyen.
Ha roppanósra főtt a búza, akkor a levével együtt hozzáöntjük a pépesre főzött vöröshagymához, jól összekeverjük, és kis lángon főzzük együtt is. Belekeverjük a juhtúrót, és már csak addig főzzük, hogy a juhtúró jól beleolvadjon a kásába. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
Közben a sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk. Kevés zsiradékon egy serpenyőben félpuhára pároljuk, a végén sózzuk, és meghintjük fekete szezámmaggal, de azzal már csak átforgatjuk, nem sütjük. Ezt a zöldségragut kanalazzuk a kása tetejére tálalásnál.