Szezámos-avokádós ráksaláta

Szezámos-avokádós ráksaláta

Ha fagyasztott rákokkal dolgozunk, akkor felengedjük. Az olívaolajat összekeverjük a felaprított csilivel és a fél citrom levével, majd ebbe a pácba forgatjuk a rákokat. Jól záródó dobozban egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap összekeverjük a nagyobb darabokra tépkedett jégsalátát, a julienne-re vágott almát és a pirított szezámmagot, pár csepp citromlével ízesítjük. Az avokádók húsát villával összetörjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a citrom reszelt héját meg a maradék citromlevet. Sóval, borssal, apróra vágott koriander zöldjével ízesítjük. A vajon megpirítjuk az előző este bepácolt rákokat. Még melegen összeforgatjuk a hideg avokádókrémmel. A saláta tetejére halmozzuk. Kínálhatunk mellé pirított kenyérszeleteket.

kaloria 170 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink