Szilvalekváros ostoros kalács

1. Egy pohárba kevés langyos vizet öntünk, hozzákeverünk egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe egy mélyedést vájunk, ide öntjük a két szoba-hőmérsékletű tojássárgáját és a felhabosodott élesztőt, valamint a langyos tejszínt.

2. A tál szélére szórjuk a sót. Szépen összedagasztjuk a tésztát. Ha már elválik az edény falától, akkor beledolgozzuk a megolvasztott, langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk, amíg a duplájára nem kel.

3. Utána a megkelt tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és három hosszú csíkra felvágjuk. A csíkokat vastagon megkenjük szilvalekvárral, végül mindet felcsavarjuk a hossztengelyével párhuzamosan (mint a bejglit), így kapunk három viszonylag vékony, hosszú tekercset. Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk, és ott hármas fonással összefonjuk a szilvalekvárral megkent rudakat, a végét összecsípjük, aláhajtjuk. Letakarjuk, és ismét kelesztjük legalább fél órát. Végül 180 fokra felmelegített sütőben megsütjük. Félidőben kivesszük, lekenjük a tetejét felvert tojással, hogy szép fényes legyen.

kaloria 260 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.