Szilvalekváros mákkocka
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, mindegyikkel
jól kikeverve a krémet. Ezután a fehérjehabhoz adjuk, és óvatosan elkeverjük.
A darált diót elkeverjük a mákkal és a sütőporral, azután a masszához öntjük. Beletesszük a reszelt citromhéjat
meg a rumot, lazán összekeverjük, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 22 × 30 cm-esbe) öntjük,
és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (Végezzünk tűpróbát: ha nem lesz ragacsos a beleszúrt
tű, elkészült a süteményünk.)
Kihűlés után félbevágjuk, megkenjük bőségesen szilvalekvárral, majd újra összerakjuk. Tálalás előtt falatnyi kockákra vágjuk és meghintjük porcukorral.
Vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.