Szilvalekváros málétorony
A darát a felforralt tejjel egy tálban leforrázzuk, azután 2-3
órát hagyjuk pihenni, hogy jól megszívja magát a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a porcukrot, a kiskanálnyi cukorral folyósra kevert élesztőt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját meg a sót, és fakanállal jól összekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sűrű masszát háromfelé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt
20 × 30 cm-es tepsiben adagonként megsütjük.
Tetejére
A harmadik lapot sütés előtt megkenjük a cukorral kikevert tojássárgájával, és meghintjük gorombára vágott dióval. A három lapot szilvalekvárral összeragasztjuk, és pogácsaszaggatóval tornyokat szúrunk ki belőle. Aszalt szilvából készült szilvakompóttal tálaljuk.