Szilvalekváros málétorony

Szilvalekváros málétorony

A darát a felforralt tejjel egy tálban leforrázzuk, azután 2-3
órát hagyjuk pihenni, hogy jól megszívja magát a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a porcukrot, a kiskanálnyi cukorral folyósra kevert élesztőt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját meg a sót, és fakanállal jól összekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sűrű masszát háromfelé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt
20 × 30 cm-es tepsiben adagonként megsütjük.

Tetejére

A harmadik lapot sütés előtt megkenjük a cukorral kikevert tojássárgájával, és meghintjük gorombára vágott dióval. A három lapot szilvalekvárral összeragasztjuk, és pogácsaszaggatóval tornyokat szúrunk ki belőle. Aszalt szilvából készült szilvakompóttal tálaljuk.

kaloria 250 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.