Forrás: Pásztor Tünde

Szilvalekváros táska - a toros vacsora asztalán

ELŐKÉSZÍTÉS: 70 perc – PIHENTETÉS: 20 perc – SÜTÉS: 25 perc – Összekeverjük a kétféle lisztet. A ledarált hájat elmorzsoljuk a liszt felével. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos, cukros tejben, majd a maradék 25 dkg liszttel, borral, ecettel, 1 tojással összegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk. Kinyújtjuk a tésztát, rászórjuk a lisztes háj harmadát, összehajtogatjuk, és ezt még kétszer megismételjük. A hajtogatások között hagyjuk hideg helyen 10-10 percet pihenni. Végül kinyújtjuk, kockára vágjuk. Ezeket sűrű szilvalekvárral megtöltjük, félbe hajtjuk, és közepes lángon kisütjük.

kaloria 210 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.