A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat, majd kézi robotgéppel kihabosítjuk. Utána egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a kristálycukorral, majd óvatosan összekeverjük a vajas-tojássárgájás alappal.
Egy tálba öntjük a lisztet, a darált mákot és a sütőport. A tojásos masszához hozzáadjuk a tejfölt, és több részletben a lisztes keveréket. A sütőformát kikenjük vajjal, meghintjük liszttel vagy sütőpapírral kibéleljük, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. A tetejét megszórjuk a kimagozott, felezett-negyedelt szilvával.
Egy tálba gyorsan belemérjük a morzsa hozzávalóit, összedolgozzuk. Rácsipkedjük a formában lévő szilvás tészta tetejére úgy, hogy a szilvadarabok közti réseket kitöltsük vele.
175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt sül meg. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.