A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük (ha túl kemény lesz, akkor össze fog törni, amikor összedolgozzuk a többi hozzávalóval). Akkor jó, ha sűrűn folyik le a habverőről (mint egy hígabb tejföl).
Habosra keverjük a tojások sárgáját is, majd összeforgatjuk a cukros tojáshabbal. Rászitáljuk a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük.
Beleöntjük az előkészített tortaformába. Spatulával körben felhúzzuk a masszát a karima széléig.
160 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, azonnal egy sütőrácsra borítjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, éles késsel körbevágjuk, és kiborítjuk a formából.Vízszintesen három lapba vágjuk.
A krémhez először szilvapürét készítünk. Karamellizálunk 50 g kristálycukrot, beledobjuk a kimagozott, feldarabolt szilvát, összefőzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
Kihabosítjuk a mascarponét a tejszínnel, hozzádolgozzuk a kihűlt szilvapüré felét, és ízlés szerint édesítjük porcukorral.
Betöltjük a tortát a krémmel, előtte a piskótalapokat meglocsoljuk szilvapürével. A tetejét gyümölccsel és mentával díszítjük.