Előkészítés: 1 óra Pihentetés: 1,5 óra Sütés: 20 perc
Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd közepesen kemény tésztává gyúrjuk a liszttel, a maradék langyos tejjel, cukorral, egész tojással, vaníliás cukorral és a csipet sóval. Ha már szép fényes a tészta, beledagasztjuk a puha vajat is. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Utána lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Nagy fánkszaggatóval köröket vágunk ki belőle, a közepüket kis pogácsaszaggatóval kiemeljük, hogy lyukas karikákat kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, letakarva ismét kelesztjük. Végül 180 fokos sütőbe toljuk, és szép pirosra megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral és pár csepp citromlével, úgy állítjuk be a sűrűségét, hogy épp egy kicsit folyjon csak. Több részre osztjuk, egy-két csepp ételfestékkel beszínezzük. A fánkokat egyesével bevonjuk, és rögtön megszórjuk cukorkákkal is. Megolvasztjuk a csokit, pár fánkot azzal díszítünk.