Sütés: 25 perc
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát. Vajjal kikenünk egy nagy, kerek formát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy legyen egy pici pereme is. Hideg helyre rakjuk legalább félórára.
A kacsazsíron üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott padlizsánt és a kisebb darabokra vágott paradicsomokat. Ízesítjük zúzott fokhagymával, zellerlevéllel, felkarikázott csilivel, szükség szerint sózzuk. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg jól be nem sűrűsödik.
180 fokos sütőben 10 percig vakra sütjük a tésztát. Utána kivesszük, rákenjük a padlizsános-paradicsomos ragut.
Felkarikázzuk a színes paradicsomokat, kirakjuk vele a tészta tetejét. Megszórjuk egy kis sóval, meglocsoljuk olívaolajjal, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, míg a tetején lévő paradicsomkarikák meg nem pirulnak. Langyosan már jól lehet szeletelni.