A kekszet durva morzsává törjük. Megolvasztjuk a vajat, összedolgozzuk a morzsával, és belenyomkodjuk a papírral bélelt, 23-25 cm átmérőjű szív alakú tortaforma aljába úgy, hogy 3-4 mm vastag réteget alkosson. Hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.
Az epret háromfelé osztjuk, harmadát félretesszük a díszítéshez, harmadát botmixerrel pürésítjük a porcukorral, a maradékot nagyon apróra vágjuk.
A tejszínből habot verünk. Összedolgozzuk a kis meleg vízben feloldott zselatint a tejszínhabbal, a joghurttal, az átturmixolt eperrel és a citromlével. Végül belekeverjük az apróra vágott epret is. Ha kezd dermedni, ráhalmozzuk az alapra. Több órára hűtőbe rakjuk.
Közvetlenül tálalás előtt díszítjük.