Forrás: Jakabffy László

Szójás spagetti gorgonzolás mártással

Szójás spagetti

A spagettihez a kétféle lisztet gyúródeszkára szitáljuk, jól összekeverjük, felpúpozzuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tojássárgáját meg az olajat, és megsózzuk.
Középről kiindulva kezünkkel összedolgozzuk – szükség
szerint kevés meleg vizet adva hozzá. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, széles csíkokra vágjuk, és a
tésztagép spagettihengerén átnyomjuk. A tésztát bő, sós vízben fogkeményre kifőzzük, majd leszűrjük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát meg a fokhagymát. A meghámozott zellert keskeny csíkokra szeleteljük.
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Végül a forró ragut, a tésztát és az olívabogyót jól elkeverjük. Rászórjuk a kisebb kockákra vágott gorgonzolát meg a parmezánt és 220 fokra előmelegített sütőben átforrósítjuk, amíg a sajt ráolvad.

Gorgonzolás mártás

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

kaloria 580 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Jakabffy László

Ajánlataink