Forrás: Pásztor Tünde

Szőlős sajtrúd

  1. Összeválogatunk három-négy-ötféle, egymással harmonizáló sajtot (jó alkalom a hűtőszekrényben árválkodó kisebb sajtdarabok hasznosítására). A kemény sajtokat lereszeljük, a márványsajtot apró kockákra vágjuk. Egy nagy tálba öntjük az összes sajtféleséget, belekeverjük a megmosott szőlőszemeket meg az áfonyát, összeforgatjuk a masszát. Kiterítünk egy nagyobb darab átlátszó fóliát, kirakjuk a leforrázott szőlőlevelekkel, úgy, hogy némileg fedjék egymást. A közepére halmozzuk a sajtkrémet, és a fólia segítségével rudat formálunk belőle. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Tálalás előtt megszabadítjuk az átlátszó fóliától, és vékony szeletekre vágjuk. Barna, magos kenyérrel vagy kiflivel kínáljuk.

Szőlővel töltött csirkemell

Mogyorós szőlőtorta

kaloria 450 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink