- Összeválogatunk három-négy-ötféle, egymással harmonizáló sajtot (jó alkalom a hűtőszekrényben árválkodó kisebb sajtdarabok hasznosítására). A kemény sajtokat lereszeljük, a márványsajtot apró kockákra vágjuk. Egy nagy tálba öntjük az összes sajtféleséget, belekeverjük a megmosott szőlőszemeket meg az áfonyát, összeforgatjuk a masszát. Kiterítünk egy nagyobb darab átlátszó fóliát, kirakjuk a leforrázott szőlőlevelekkel, úgy, hogy némileg fedjék egymást. A közepére halmozzuk a sajtkrémet, és a fólia segítségével rudat formálunk belőle. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Tálalás előtt megszabadítjuk az átlátszó fóliától, és vékony szeletekre vágjuk. Barna, magos kenyérrel vagy kiflivel kínáljuk.
Hozzávalók
4 személyre
50 dkg vegyes sajt és sajtkrém (például juhsajt, mascarpone, trappista, márványsajt)
5 dkg vaj
1 kis marék aszalt áfonya
2 kis fürt szőlő (egy fehér, egy piros)
8-10 szőlőlevél