Szőlőtorta borkrémmel

Szőlőtorta borkrémmel

A 6 tojás sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral és 6 evőkanál hideg vízzel. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a puha vajat is a masszához adjuk. A 6 tojás fehérjét egy csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük, azután óvatosan a krémbe forgatjuk. A tésztát 26 centis, kivajazott-
kilisztezett tortaformába töltjük, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, körülbelül 20 percig sütjük, majd rácsra tesszük és kihűtjük.
A zselatint felpuhítjuk. A bort, a maradék cukrot és a 3 tojás sárgáját a citrom levével és héjával elkeverjük,
vízgőz felett sűrű krémmé verjük. Forralni nem szabad! A kinyomkodott zselatint feloldjuk a borkrémben, azután a krémet a hűtőbe tesszük. Többször megkeverjük, s amikor megdermedt, beleforgatjuk a 4
dl tejszínből vert kemény habot. A piskótát kétfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a felmelegített lekvárral, köré tesszük a tortakarimát, és megkenjük
a krém felével. Megszórjuk kimagozott, félbevágott szőlőszemekkel, beborítjuk a másik lappal, amit
a maradék krémmel kenünk meg. A tortát 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. A 2 dl
tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval
kemény habbá verjük. Bevonjuk vele a torta szélét, majd szőlővel, pirított mandulával és a maradék tejszínnel díszítve tálaljuk.

kaloria 350 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.