Hurokkötéssel megkötözzük a húst. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd megforgatjuk a fűszerkeverékben (őrölt kömény, majoránna, pirospaprika).
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és egy nagy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Kiszedjük a szalonnát, rátesszük a húst, és minden oldalról körbesütjük. Kivesszük a húst is a serpenyőből.
A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük a cikkekre vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a szintén cikkekre vágott paradicsomot, pár percig pirítjuk együtt. Ráöntjük a fehérbort.
Egy kisebb tepsibe beleöntjük a zöldséges-szalonnás ragut, ráfektetjük a rozmaringágakat. Ráhelyezzük az elősütött sertéscombot. Köré szórjuk a leszemezett szőlő felét, és még egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliával lezárjuk, és egy órán át sütjük 180 fokos sütőben Leszedjük róla a fóliát, és még fél órát pirítjuk.
A visszamaradt szaftból kidobjuk a rozmaringot, botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a maradék szőlőszemeket.
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, és vajon megpirítjuk, végül sózzuk, borsozzuk.