Szovátai töltött tojás
Először a tartármártást készítjük el, mert a töltelékbe is kell belőle egy kevés: egy tojás sárgáját kikeverjük
két és fél evőkanál mustárral, majd előbb cseppenként, azután vékony sugárban csorgatva beledolgozzuk az olajat. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk és borsozzuk, pici porcukorral és pár csepp citromlével ízesítjük.
A 8 tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat. A tojássárgájákat villával összetörjük. Beletesszük a májkrémet, hozzáadunk egy evőkanállal a tartármártásból, majd sóval, borssal, a maradék mustárral és az apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítve sima krémmé keverjük. Habzsák segítségével megtöltjük a tojásokat, végül a tetejüket villával kicifrázzuk. A tartárral meglocsoljuk a tányért, és
ráültetjük a töltött tojásokat. Pirítóssal vagy friss házi kenyérrel tálaljuk.