Forrás: Pásztor Tünde

Szűzérmék roston fügelekváros mártással, hajdinás burgonyatoronnyal

Szűzérmék roston fügelekváros mártással, hajdinás burgonyatoronnyal

A hajdinát feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Megsózzuk, és puhára pároljuk. A burgonyát héjában,
sós vízben megfőzzük. A húst ujjnyi vastag érmékre szeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk és
félretesszük.
Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a hajdinát, az aprított petrezselymet meg a tojást. Sóval, szerecsendióval
ízesítjük, és jól összekeverjük.
A burgonyát kihűtjük, azután félcentis karikákra vágjuk. Minden krumplikarikára ujjnyi vastagon hajdinát
teszünk, rá egy karika burgonyát, majd ismét hajdinát. A tetejére burgonya kerüljön. A tornyokat kiolajozott
vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a forró sütőben megpirítjuk a tetejüket.
A fügelekvárt a fehérbor társaságában felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fügét, és összerottyantjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, s ebben a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Tálaláskor a szűzérméket a krumplitornyok köré
rakjuk, a tetejükre egy-egy kiskanálnyi fügelekvárt teszünk.

kaloria 760 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink