Szűzpecsenye Wellington módra
A szalonnát finomra vágjuk, az olajon kisütjük a zsírját, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon hirtelen körbesütjük a megtisztított, lehártyázott szűzpecsenyét. A húst félretesszük hűlni, a szaftjában pedig megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és a felszeletelt gombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, s fedő nélkül készre főzzük a ragut. Sóval, borssal, vörösborral és aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a tűzről levéve hagyjuk hűlni. A leveles tésztát kinyújtjuk akkorára, amibe a húst majd bele tudjuk göngyölni. A raguba belekeverjük az egyik tojást meg a lisztet, majd a felét a tészta közepébe simítjuk. Rátesszük az elősütött húst, a húsra pedig a maradék ragut. Az egészet becsomagoljuk a tésztába, és tojással megkenve, villával megszurkálva tepsibe helyezzük. Addig sütjük, amíg a tésztaburok szép piros lesz. Amikor kész,
kivesszük a sütőből, és 10-15 percig pihentetjük, mielőtt felvágjuk. Párolt zöldségekkel és burgonyakörettel tálaljuk.