Szűzpecsenye zöldfűszeres kéreggel
Hat mogyoróhagymát cikkekre vágunk, a többit felkockázzuk. A paradicsomot a magok kikaparása után apróra kockázzuk. A petrezselyem zöldjét és a kakukkfüvet apróra vágjuk. A hagymakocka felét 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk.
Összekeverjük a zöldfűszerrel, a paradicsommal, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal meg a tojássárgájával, és enyhén megborsozzuk. A sóval, őrölt borssal bedörzsölt húst a maradék olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymacikkeket, és rövid ideig együtt sütjük. A húsra rányomkodjuk a zöldfűszeres keveréket, kiolajozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük, majd letakarva pihentetjük. Közben a félretett hagymakockát a vajon üvegesre pirítjuk, majd 5 dl vízzel felöntve felforraljuk. Megsózzuk, beletesszük a zöldbabot, és 15-18 percig pároljuk. A pecsenyelevet a levessel, a borral meg a tejszínnel felöntjük és felforraljuk. 3 evőkanálnyi vízben elkevert keményítővel besűrítjük, összeforraljuk, és 1 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A felszeletelt húst kevés mártással leöntjük, a párolt zöldbabbal és hercegnőburgonyával tálaljuk.