Tarama

Tarama

Törökországban, Görögországban, Romániában igen népszerű étel. Hering vagy pontyikrából készül. Az ikráról, ami hártyát le lehet szedni, azt leválasztjuk, majd besózzuk. Legalább négy-öt napot kell sóban maradnia, tehát marinírozásra kerül. Régebben, klasszikus módon, fakanállal hosszasan keverték, miközben csöpögtették hozzá az olajat. De habverővel is lehet csinálni. Ez azért is jó, mert nem kell nagyon lehártyázni, ugyanis a habverő fölszedi a hártyát. Citrom és reszelt hagyma is kerül a taramába. Többen vízbe áztatott, jól összenyomott kenyérbéllel vagy grízzel dúsítják, de persze önmagában ugyancsak finom.

kaloria 160 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink