Forrás: Jakabffy László

Tarjával sült rakottas

Tarjával sült rakottas

A felszeletelt tarját jól kiverjük, enyhén megsózzuk, egymásra rakjuk, és egy órát hidegen tartjuk. Azután kevés zsírban egyenként, hirtelen kisütjük, és tányérra szedjük. A sütés után visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzákeverünk 1 késhegynyi pirospaprikát, és azonnal felöntjük egy pohár forró vízzel. Adunk hozzá 2-3 babérlevelet, egy kevés borecetet, majd visszatesszük az elősütött tarjákat, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk. Egy tálban habosra keverjük a vajat a tojásokkal, hozzáadjuk a tejfölt, majd a masszát a karikára
vágott burgonyához keverjük. Egy tűzálló edényt kizsírozunk, és meghintjük finom, szitált zsemlemorzsával. Lerakunk egy sor burgonyát, megsózzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és befedjük hússzeletekkel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére reszelt sajt kerüljön. Ráöntjük a hús sütéséből maradt zsiradékot, azután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig letakarva sütjük. Végül levesszük a fedőt, és a tetejét aranybarnára pirítjuk. Friss idénysalátával kínáljuk.

kaloria 620 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Jakabffy László

Ajánlataink