Tarka rizsfelfújt
A rizst megmosom, lecsepegtetem, és a vajjal, a citromhéjjal meg a sóval elkevert tejbe öntve, takaréklángon, kb. 20 perc alatt nem túl puhára főzöm. Hagyom kihűlni, majd belekeverem a vaníliás cukrot és a mazsolát is. Közben a tojássárgájákat egy evőkanál vízzel meg a porcukorral habosra keverem, a kihűlt rizshez adom, és a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatom. A rizst kettéosztom, az egyik felét összekeverem a felolvasztott csokoládéval. Kivajazok és morzsával meghintek egy tűzálló tálat vagy tortaformát. A formába először belekanalazom a fehér rizst, majd óvatosan ráhalmozom és elsimítom rajta a csokoládés rizst. Előmelegített sütőbe teszem, és közepes fokozaton kb. 40 percig, tűpróbáig sütöm. Kiveszem a sütőből, és egyenletesen rákenem a cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd visszateszem, és most már nagyon kis hőfokon néhány perc alatt a tetejét világosbarnára sütöm. Tálaláskor málna- vagy narancsszörpöt kínálok hozzá.