Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Finomra vágjuk a vöröshagymát, majd egy nagyobb fazékban kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kisebb kockákra felvágott húst, rámorzsoljuk a tárkonyt, hozzádobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Ha elfövi a levét, mindig öntünk rá egy kis vizet. Félidőben hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott zöldségeket is.

Közben egy másik fazékban héjastul megfőzzük a két krumplit a gombóchoz. Még tűzforrón meghámozzuk, áttörjük, kiterítjük, hagyjuk, hogy kigőzölődjék. Ha már csak langyos, hozzákeverünk annyi lisztet, hogy jól formázható legyen a massza, sóval és borssal ízesítjük. Apró gombócokat gyúrunk belőle. Ha már puha a hús, akkor a levest felöntjük bő liternyi vízzel, és ha felforrt, kicsire állítjuk a lángot, és kifőzzük benne a gombócokat. Végül hozzákeverjük a leveshez az összevágott petrezselyem zöldjét, valamint a citrom reszelt héját, és egy-két evőkanálnyi frissen facsart levét.

kaloria 230 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink